вівторок, 14 березня 2017 р.

Два в одному. Кілька кроків по дитинству або сміття і люди.

Весна прийшла, розтанув сніг, деінде почала пробиватися травичка, запахло морем... клас!

Але сьогодні про інше, сьогодні про Дарвіна з його еволюцією та СРСР.

Ах да, таки весна і все більше народу стало ходити на роботу пішки... і я в тому числі.

Іду, мені далеко, майже через усе місто, взуття зручне, повітря морське, земля зеленішає, бузок вже розсердився і має намір вибухнути своєю весною. Вулиці, ті що від пана Скадовського залишились, широкі та гарні, свіжезаасфальтовані або просто вирівняні та підсипані. Що ще треба? Іди радій!



Ні,звертаю на вуличку без асфальту, на одну з тих на які жаліються мешканці, що нема як проїхати, грязюка, ями, ухаби та таке інше і що я бачу?

Моє дитинсто... дороги немає, асфальту немає, тротуару немає, під деревами травичка росте, хоч бери простирадло стели та грайся, пахне смаженою картоплею з цибулькою...гарно, іду ностальгую, на туфлі грязюка налипла - об травичку обтерла, гілкою пошкрябалась, клею з вишні зірвала... все як колись, як у СРСР.

От і думаю може нічого не робити у місті, якщо народ хоче туди, може нехай все так і буде? Іду, думаю, на тротуар виходжу, туфлі оббила, СРСР пройшла і зрозуміла що назад не хочу... навіть якщо то дитинство.

О, ще ж про Дарвіна.

Іду значить, по "Зараз"і сміття не бачу, може його немає, може вітром знесло, може люди сучасніші, може цивілізованішні, не знаю, а в СРСР все навпаки -під деревами та в кущах позастрявали пакети та пляшки, папір якийсь, ганчір'я...жах. Точно туди не хочу, вирішила і крапка.

                                                                 Комусь гарно і так.

Кажуть, що там де живуть люди завжди є сміття, а ті хто живе у смітті то вже не люди, то свині. От так і іду, то люди, то не люди, то люди ...і так до самої роботи. Може ті свині думають, що прийдуть люди і все за них приберуть, і будуть жити ті свині акі люди. Може і прийдуть, може і приберуть раз, другий, але ж це з свині людину не зробить.

Де Дарвін із своєю теорією еволюцї? Такий довгий шлях пройшли, від мавпи до людини, а далі куди?... Вам теж не хочеться? Отож то.

Давайте бути людьми.

Немає коментарів:

Дописати коментар

А Антонівці обговорюють кандидатів на посаду старости села.

У селах новоствореної Скадовської територіальної громади проходять зустрічі міського голови  Олександра Яковлєва з кандидатами на посаду ста...