четвер, 18 травня 2017 р.

Скадовськ. День вишиванки.



Сьогодні Скадовськ, як і вся Україна святкує День вишиванки.
Це свято було засноване у 2007 році студентами Чернівецького національного університету. Основною рушійною силою у "справі вишиванки" стала молодь, яка почала цікавитися традиціями свого народу і вбиратися в вишиті стародавніми візерунками сорочки.



Потім цю моду підхватила інтелігенція, жінки та патріотично налаштовані громадяни, потім і всі українці, а зараз це вже стало модно, престижно та й дуже гарно.



Пані Тетяна вишиває сама, для себе, для чоловіка та дітей. Вміє традиційно нитками та по-новому - бісером. А ось ця гарна святкова сукня вишита і нитками і бісером. Ну дуже гарно виглядає та захоплююче від вміння майстрині.

Зараз українська вишивка дуже популярна в Європі та Америці, це модний предмет гардеробу та тема яку полюбили практично всі дизайнери світу.

В Україні існує понад 250 вишивальних швів, які базуються на 20 техніках.

Орнамени, які вишивались на одязі, не просто робили його гарним, привабливим та неповторним, вишитий одяг захищав людину енергетично, сприяв комфортному, впевненому відчуттю, служив інформативною функцією бо показувало який сімейний чи соціальний статус у власника вишиванки, а вже потім був прикрасою та декором.

Кожен візерунок, кожен колір в народній вишивці має своє значення.


Жінки вишивали для рідних та найдорожчих: матусі – дітям і чоловікові, дівчата – парубкам та коханим.

Нитка і голка – це інструменти, за допомогою яких програмуються речі, тканини та люди на добро. І в Україні це робиться дуже з давна. Це традиції наші, наших батьків та наших дітей.

Вишиванок вам, гарних та щирих!

Немає коментарів:

Дописати коментар

А Антонівці обговорюють кандидатів на посаду старости села.

У селах новоствореної Скадовської територіальної громади проходять зустрічі міського голови  Олександра Яковлєва з кандидатами на посаду ста...