пʼятниця, 12 травня 2017 р.

Скадовськ. Весняна фотопрогулянка містом з передбаченнями майбутнього врожаю.



Неймовірно гарна весна у Скадовську, не жарка і не палюча, не дощова і не надто суха. Помірна і гарна. Дерева, кущі, трави, квіти та люди веснують. 
Весна у Скадовську найкращий час для прогулянок містом, можна насолоджуватись нею по дорозі на роботу або з роботи, гуляти набережною чи просто бродити містом роздивляючи все навколо, спостерігаючи за весною.  
Галявина як з картини, хочете маслом,

хочете акварель. Зелені кольори всіх відтінків на одній палітрі.
Квіти. Польові горошки 

 та маки,

 вишуканий бузок

та майже прозорі маслини

і полин.

Всі барви весни доповнюють одна одну, змішуються, розчиняються, зливаються у єдину картину весни та завжди залишаються помітними, особливими та майже осяжними.



Звичайна зелена ялинка весною незвичайно зелена.
Глід (боярышник) в перекладі з грецького означає «сильний» і це не дивно, так як глід має тверду міцну деревину, стійкий до несприятливих умов довкілля і живе декілька сотень років, дуже лікарська рослина, з давніх часів відома, як незамінний сердечний помічник.

Раніше глід у Скадовську зустрічався рідко, а зараз його можна перенести з категорії малопоширених у категорію рослин які гідно заслужили на місце у кожному садку. Завдяки селекції, у багатьох сортів глоду зникли колючки та набагато покращився смак. Збільшився розмір плодів та термін їх використання. Останнє досягнення Китайських селекціонерів (вони лідери в селекції глоду), сорт «Олово» – зелені, смачні плоди розміром з яблуко.У нас ще такого чуда немає.
Не знаю де як, а у цьому дворі завжди сонячно.
Веселе сонечко скадовського двору
 і повчальна пісочниця з алфавітом.
А ми у дитинстві запускали такі "вертольотики",було весело і мабудь цікаво 
 та на кульбабу говорили: "колдуй баба, колдуй дєд, колдуй серенький медведь."
Ідем далі, спостерігаємо вище, по деревах та кущах. Звертаємо увагу на фрукти та ягоди. Вангуємо майбутній врожай. Все буде! І яблука
і вишні,
 і сливи,
смородина
абрикоси
  і чай з липи
 та ромашки.
Ніжна рослина - живокі́ст лі́карський. Дивіться що пише Вікіпедія — помірно отруйна багаторічна рослина родини шорстколистих, також відома під місцевими назвами воло́вий язи́к, око́пник, правокі́ст, гав'яз. Медоносна, харчова, лікарська, отруйна, фарбувальна і кормова рослина!
Ще доцвітають тюльпани

іриси набирають силу та тішать перехожих ніжним ароматом, кольором
та формою
Каштан безумовна прикраса скадовських вулиць,
а плющ Канарський! ще й парканів та будинків. Канари,Канари...
Не знаю що це таке, але дуже гарно виглядає на клумбах і достатьо популярна у Скадовську рослина.
Красуня. Слива розчепірена — одна з дуже поширених ландшафтних рослин, яка повсюдно використовується для прикраси міських парків та присадибних ділянок. Вона боїтья низьких температур тому не дуже популярна у Скадовську.
Садівники називають цю сливу - вишнєслива, бо її соковиті плоди дуже схожі з вишнями.
  Елементи ландшафтного дизайну прямо на міських вулицях.

І щоб на вулицях Скадовська, біля дворів та проїздів було як у ботанічному саду, треба з самого ранку наводити порядки, сказав мені чоловік.
Айва, про неї треба писати восени, коли гарні та ароматні плоди будуть прикрашати собою вулиці та садки скадовчан... та прилавки місцевого ринку.
 І що ця рослина робить майже у центрі міста? Росте, скажете ви і я з вами погоджусь.
Колись у Скадовську кожна поважаюча себе господиня мала у дворі декоративну калину - "Бульдонеж", що у перекладі з французської означає - "снігова куля". Сьогодні бачила тільки одну і ту за високим парканом.
Ось зустріла таку квіточку - ніжну та світлу. Це калачики лісові або мальва лісова, вона ж зензівер. До речі дуже лікарська рослина сонячних лісів.
Далі вейгела, представниця північного Китаю та Японії. Гарна рослина, кущі прямо обліплені невеличкими квітами ніжного рожевого кольору, росте до 2,5 метрів.
А я люблю ходити пішки за ради таких стежок, земляних, протоптаних, не благородних. 
Хтось придумав зробити так, а потім проросте трава і буде крута стежка. 
 Ландшафтний дизайн.


Немає коментарів:

Дописати коментар

А Антонівці обговорюють кандидатів на посаду старости села.

У селах новоствореної Скадовської територіальної громади проходять зустрічі міського голови  Олександра Яковлєва з кандидатами на посаду ста...