четвер, 29 жовтня 2020 р.

У Скадовській міській раді говорили про аварію водогону та роботу житлово-комунального господарства.

Сайт Скадовської міської ради інформує про хід робіт по відновленню водопостачання у місті, усунення аварії на міському водогоні та необхідність контролю роботи каналізаційно-насосних станцій № 3, 4, 5.

Проблемним питанням з подачі питної води став порив магістрального водогону по вул. Віталія Бєлікова. Частину магістральної труби водогону було замінено на азбоцементну, облаштовано муфти для її кріплення. Через невідповідність діаметрів труб їх з’єднання викликало ряд складнощів, але сьогодні це питання вирішено. Подачу води у магістралях відновлено, працюють насоси підкачувальних станцій для встановлення необхідного тиску у мережі.

 Про роботу міського водогону й забезпечення стабільної подачі води інформує директор КП «Водне господарство» Жук Олександр Володимирович. З його слів: «На сьогодні у місті є різні ділянки водогону. Деякі з них мають критичний рівень зносу, адже чавунні труби мають термін експлуатації 30 років, а їх використовують більше 50 років, що є частою причиною аварійних ситуацій у місті. На сьогодні проведено заміну магістральних мереж на нові пластикові труби, термін їх експлуатації складає 100 років, мікрорайону «воєнка», мікрорайону біля лісгоспу, облаштовано подачу води до «Білої акації», замінено водогін до багатоповерхівок по вул. Мангубінська, 29, 30, 43. Першими на черзі із заміни водогону мають бути магістральна мережа що йде  по вул. Джарилгацька, Шмідта, Балтазарівська, В. Бєлікова й до міської бойні, а також мережа, що прокладена по вул. Маріїнська, Набережна та вул. Мангубінська. Ці центральні водогони мають найстарший вік і потребують окремої міської програми із заміни магістралей питної води», - зауважив Жук О.В.

Також, сьогодні, 29 жовтня, відбулась оперативна нарада під головуванням секретаря міської ради Сокольчука О.М., в якій взяли участь керівники структурних підрозділів виконкому міської ради, підприємств ЖКГ. У ході наради обговорювались питання роботи житлово-комунального господарства, виконання міських програм, завершення інвентаризації комунального господарства.


Наразі на контролі питання стану міського водогону, ремонту магістральної мережі, яка спричинила відключення подачі питної води у центральній частині міста. Секретар міської ради зауважив на необхідності перегляду стану магістральних мереж міського водогону та розробленні програми із заміни застарілих міських мереж, а також облаштуванні ряду задвижок, які дозволять локалізувати місця аварійних поривів мереж.

У ході наради дано доручення: провести контроль роботи каналізаційно-насосних станцій № 3, 4, 5; завершити інвентаризацію майна виконавчого комітету міської ради, комунальних підприємств житлово-комунального господарства і загальноосвітніх закладів міста; підготувати зміни до міського бюджету з забезпечення протиепідемічних заходів у освітніх закладах та роботи комунальних служб у осінньо-зимовий період; активізувати контроль зі збору земельного податку, надати листи та провести роз’яснювальну роботу з організаціями, підприємствами та фізичними особами міста з даного питання.



Немає коментарів:

Дописати коментар

А Антонівці обговорюють кандидатів на посаду старости села.

У селах новоствореної Скадовської територіальної громади проходять зустрічі міського голови  Олександра Яковлєва з кандидатами на посаду ста...