пʼятниця, 2 жовтня 2020 р.

Знайомтесь, не кандидат в депутати. Матюшенко Олександ Андрійович, скадовчанин і знає хто його кандидат.

 Ох і часи настали, куди не глянь, кругом реклама кандидатів в депутати. На білдбордах чесні і розумні, в інтернеті красиві, в газетах сильні і професійні. Кругом пости, програми, інтерв'ю.

А я іду ранковим Скадовськом, слухаю книгу, вітаюсь з знайомими і просто насолоджуюсь днем. От і сьогодні, іду і думаю, що було б цікаво поговорити з якимось кандидатом чи депутатом, чи і з ти і тим, про щось нове і цікаве для міста. 

Іду, думаю і розумію що інтерв'ю я хочу взяти зовсім не у кандидата в депутати, а он у того чоловіка, який о 7 годині ранку мете вулицю біля свого будинку. Чесно робить свою роботу не заграваючи перед глядачами і не обіцяючи зробити завтра ще більше. Чоловік завтра, так само як і сьогодні, вийде на вулицю і просто зробить свою роботу.


Знайомтесь, не кандидат в депутати, сьогодні це рідкість.

Олександр Андрійович Матюшенко, знана у місті людина, більше 20 років пропрацював у колгоспі "Радянська Україна", зараз на пенсії і господарює у себе дома.

Я знаю Олександра Андрійовича давно, ще з часів моєї роботи у колгоспі "Радянська Україна", він очолював найбільшу у господарстві бригаду - бригаду №2. Там працювало більше 200 чоловік різних спеціальностей: механізатори, комбайнери, техніки, овочеводи, кухарі... . Бригада займалась вирощуванням зернових культур, овочів та картоплі. Були часи, коли в бригаді займались парниково-тепличним господарством і Скадовськ на 8 березня мав свої огірки, а кому везло більше, то й помідори. Ще був сад.

Картоплярство у колгоспі започатковував теж Олександр Андрійович. Підбір сортів, картоплезбиральні комбайни, технічно оснащений сортувальний майданчик, збут... Колгоспну картоплю купували і возили аж у Білорусь, така вона була добра.

Сьогодні Олександр Андрійович керує домашнім господарством і у нього на подвір'ї росте кілька дерев хурми. Вона зазвичай визріває у Скадовську, а як ні, то її просто зривають і вона доходе на підвіконні. Горіхи падають, листя летить... Дома завжди робота є.


Ще ми поговорили про політику і місцеві вибори. Про війну, Україну і про участь пана Фокіна в перемовинах з Росією. От Олександр Андрійович мені каже: "Ну хіба немає молодих, сучасних дипломатів, активних, розумних, щоб за Україну горою стояли. Пенсіонери мають займатися громадською діяльністю, як хочуть, а не представляти державу у перемовинах з ворогом, здоров'я не те і голова працює вже не так". Варто б дослухатись.

І на місцеві вибори Олександ Андрійович обов'язково піде і з кандидатом на голову міської ради вже визначився: "За нашого мера"- сказав буде голосувати.

Ви як думаєте, то за кого?

Постояли поговорили, згадали колгосп і людей з якими колись працювали. Дякую. Здоров'я Вам! 

Іду далі, шукаю не кандидата в депутати.



Немає коментарів:

Дописати коментар

А Антонівці обговорюють кандидатів на посаду старости села.

У селах новоствореної Скадовської територіальної громади проходять зустрічі міського голови  Олександра Яковлєва з кандидатами на посаду ста...