понеділок, 12 жовтня 2020 р.

Розвивати туризм на острові Джарилгач доручать національному парку "Джарилгачський".

Питання розвитку національного природного парку «Джарилгацький», який є унікальним туристичним та природоохоронним об’єктом області, розглянули сьогодні під час установчого засідання профільної робочої групи при обласній державній адміністрації. Участь у заході взяв заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, який наразі перебуває на Херсонщині. 
Сформувати пропозиції та надати їх для розгляду до центральних органів влади доручив Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту до регіону 23 вересня цього року. 
Концепція має містити підходи щодо вирішення таких актуальних питань як можливість розширення території національного природного парку "Джарилгацький", встановлення відповідного природоохоронним потребам зонування та регульованого відвідування його туристами.



«Ці пропозиції будуть спрямовані на створення умов для всебічного розвитку природного парку й унікальної туристичної локації – острова Джарилгач. Протягом найближчих тижнів буде напрацьована Концепція, яка передбачатиме, з одного боку, захист природно-заповідного фонду, а з іншого – створення необхідних умов для відвідування острова туристами», - зауважив Юрій Гусєв.
Варто зазначити, що одна з основних проблем, які мають бути вирішені, стосується права користування земельними ділянками. Так, з 10 тисяч гектарів землі загальної площі парку у його постійне користування надано лише 805 гектарів. На решті ж земель адміністрація парку лише здійснює кoнтpoль зa дoтpимaнням пpиpoдooxopoннoгo зaкoнoдaвcтвa, але користувачем земель є державне підприємство «Скадовське досвідне лісомисливське господарство». 

«Єдиний шлях розвитку Джарилгача – передача повністю 10 тисяч гектарів до сфери управління національного природного парку «Джарилгацький». Коли будуть оформлені всі документи, цю територію можна буде розвивати. І найголовніше – буде відповідальна особа за реалізацію напрацьованої й узгодженої Концепції», - наголосив Руслан Стрілець.  
Представники туристичної галузі, які долучилися до засідання за допомогою online-зв’язку, запропонували включити до Концепції положення, що допоможуть створити на території парку таку інфраструктуру, яка б сприяла розвитку туризму, але не шкодила його унікальній екосистемі. 
Наразі учасники робочої групи мають можливість надати свої пропозиції до проєкту Концепції, попередній текст якої розглянуть на наступному засіданні робочої групи уже наприкінці жовтня

Джерело Херсонская ОГА.


Немає коментарів:

Дописати коментар

А Антонівці обговорюють кандидатів на посаду старости села.

У селах новоствореної Скадовської територіальної громади проходять зустрічі міського голови  Олександра Яковлєва з кандидатами на посаду ста...