суботу, 22 серпня 2020 р.

Соціологи з'ясували які політичні погляди мають українці.

 Більшість українців вважають Росію країною-агресором, хочуть тільки одну державну мову - українську і сподіваються на інтеграцію з Європейським Союзом і НАТО. Про це свідчать результати спільного опитування соціологічних служб "Центр Разумкова" і SOCIS.

Українці серед інших етнічних груп Радянського Союзу

Так, на гіпотетичному референдумі щодо вступу в Євросоюз відповідь "так" вибрали б 57,9% опитаних, проти б висловилися 26,9%. За вступ до НАТО на референдумі проголосували б 47,7% респондентів, тоді як проти - 32,8%.

Більшість опитаних (59,5%) погодилися з твердженням, що Росія - це агресор, який загрожує існуванню України як держави, від якого потрібно захищатися і з яким не потрібно мати ніяких відносин. Майже 24% ж вибрали твердження, що РФ - це звичайне сусідське держава. 9,1% вважають Росію дружньою до нас країною.

У мовному питанні 64,5% респондентів підтримали твердження, що єдиною державною і офіційною мовою має бути українська, а російська може вільно використовуватися. 17,7% опитаних допускають використання російської як офіційної мови в деяких регіонах, 15,2% вважають, що обидві мови повинні бути державними в Україні.

Серед опитаних найбільш популярними джерелами інформації про Україну та світ виявилося загальнонаціональне телебачення (65,6%), інтернет-сайти (52,7%), соціальні мережі (45,3%). Ще понад 36% опитаних вказали, що отримують інформацію від друзів, колег, родичів, знайомих і сусідів. Набагато менше дивляться місцеві телеканали і слухають радіо (18,3% і 10,3% відповідно).

70% опитаних користуються інтернетом щодня або майже щодня. Більше 20% не користується інтернетом взагалі. Серед соцмереж популярні Facebook (59,7%), YouTube (39,9%), Instagram (27,2%) і Telegram (17,6%). "Однокласники" і "ВКонтакте" знаходяться на п'ятому-шостому місці за популярністю, ними користуються 7,2% і 7% опитаних українців відповідно.

Отже, на думку соціологів, сучасний укаїнець :

  • Не любить Росію, 
  • хоче в ЄС 
  • і сидить в Facebook
За матеріалами

Немає коментарів:

Дописати коментар

А Антонівці обговорюють кандидатів на посаду старости села.

У селах новоствореної Скадовської територіальної громади проходять зустрічі міського голови  Олександра Яковлєва з кандидатами на посаду ста...