суботу, 29 серпня 2020 р.

У Скадовську, відзначили День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

 Сьогодні, 29 серпня, у Скадовську, як і по всій Україні, люди зібрались щоб відзначити День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.


 

Соняхи як символ пам'яті про обпалені сонцем дні, про землю политу кров'ю наших воїнів, про соняшникові поля які були останніми свідками тієї підступної зради. Іловайськ... Коли на мітингу сказала про те, що із зерняток проросте нове життя і утвердиться Україна, мама Анатолія Олійника, Алла Петрівна, з тугою і болем у серці розповіла, як внук, якого син навіть не встиг побачити, приходить на його могилу, обіймає маленькими рученятками пам'ятник, вітається з татом і говорить, що вже виріс... 

Олена Дмитренко, яка народилась і виросла в Іловайську,пише :" Я народилась і виросла в Іловайську, там моя мама пережила жахливий Іловайський котел, потім я у вересні 2013 р. Приіхала в Іловайськ і очам не повірила...це справжнє жахіття! Не дай Бог тут навіть мріяти про "руський мир". Він приносить тільки страждання і смерть!"

Слова подяки батькам наших захісників сказала голова Скадовської РДА Світлана Покутня 

 

 

Дата приурочена до дня найбільших втрат української армії на Донбасі - дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року.

Саме на ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським військам українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення. За офіційними даними, під час Іловайської операції і подальшого розстрілу в так званому зеленому коридорі 366 українських воїнів загинули, 429 - отримали поранення різного ступеня тяжкості, 300 - потрапили у полон.

Немає коментарів:

Дописати коментар

А Антонівці обговорюють кандидатів на посаду старости села.

У селах новоствореної Скадовської територіальної громади проходять зустрічі міського голови  Олександра Яковлєва з кандидатами на посаду ста...