вівторок, 25 серпня 2020 р.

Скадовчани їдуть на острів Джарилгач і діляться своїми враженнями. Маяки чи "Глибока"

Літо близиться до кінця. Роботи стає меньше, часу більше, городину господині вже зібрали і консервацію закрутили. Є час для себе.

Скадовчани поїхали на острів Джарилгач. Слово Джарилгач пишу повністю і назву острова кажу повністю теж, з поваги до історіїї і місця де живу. Джарилгач.

Тож два погляди на відпочинок на острові Джарилгач від скадовчан які, вирішили відвідати острів Джарилгач.

Острів Джарилгач "Маяки"

Пост, який викликав жваве обговорення в групі "Скадовська толока":"Що я бачу сьогодні на нашому маяку? Я в шоці, це нічого не сказати. Увесь берег лівіше від причалу зайнятий платними кемпінгами. Шустрі хлопці! Узяли ласий шматок, наставили платних палаток і тупо збирають гроші. В мене питання: Хто за цим стоїть? Хто це дозволив? Чому мовчать наші можновладці? Чи задекларовані ці гроші? Що ви зробите на них для скадовської громади?"







Ті хто побував на Маяках, м'якокажучи, пообалдєвали від тамтешнього сервісу.  Ціни за все космічні, сервіс первісний і posrati немає де.  Туалети тупо забиті. 

 Про шок від відпочинку на острові тут - Як я відправила кума відпочивати на острів Джарилгач і чому він обідився.

Відповіді і коментарі на пост такі ж бурхливі та емоційні:

  • На привеликий жаль, наш унікальний острів перетворився на велику помийку. Відпочивальники поводять себе як дикуни, вирубують дерева, ганяють тварин....
  • А так гарно говорили на всіх телеканалах-Розвиток туристичної галузі!!!!
    Де він!!!!
    Просто -жахливий ,ненажерливий ДЕРИБАН!!!!Що від того має громада????
    А винних і не найдете!!!!
  • Никто ни за что не отвечает, только делится
  • На всех фото кроме одной кемпинг ДЖА. Это люди приезжие, по-моему из Киева.
  • Як прикро... Рекламма "Мальдіви, Мальдіви!"' і результат. Хтось же дозволив таке неподобство..
  • проблема в том, что деньги идут мимо бюджета. В том, что берут лучшее от природы, вместо того, чтобы взять "неудачные" места и сделать там оазис. В том, что мусор должен убирать за туристами тот, кто их туда возит. В том, что то, что было жемчужиной Скадовска станет 7 километром.

Дуже прикро що раніше на острів Джарилгач люди їхали за позитивними емоціями, за доступністю до природи, за морем, романтикою і спогадами про нелюдимий острів на все життя. І як тільки Джарилгач перехрестила на Мальдіви, все, хана романтиці, спогадам і позитивним емоціям. Ми привозимо з острова розчарування...

Це перший погляд на відпочинок на остові Джарилгач.

Острів Джарилгач, бухта "Глибока".

Ще одне традиційне місце відпочинку на острові Джарилгач, це бухта "Глибока". Надивившись на вервечки нав'ючених туристів-дикарів, які наче зазомбовані рекламою пацюки, їдуть на маяки, мої знайомі вирішили не випробовувати долю і гайнули, за давньою скадовською традицією на "Глибоку". 

Багато розписувати не буду, бо вирішите, що це реклама, тому коротко.

  • Море, пляжі, небо, сонце..., медуз немає, вода кришталева, одним словом як острів Джарилгач у нашому дитинсті.
  • Люди не сидять(лежать) один у одного на головах і є достатньо місця щоб по обидві сторони від зони відпочинку встановлювати свої намети чи палатки.
  • Дуже зручні і чисті намети під натуральною стріхою.
  • Є цивілізований туалет з душем, рукомийником, водою! і туалетною бумагою!
  • Їжа смачна і екзотична.
  • Є смотрова веже з якої можна оглянути довкілля та зробити цікаві світлини.
  • Враження і емоціїї лише позитивні.

От і маємо дві сторони одного відпочинку на острові Джарилгач.

Я так розумію, що на острів, чи то на Маяки, чи то на "Глибоку" їдуть відпочивати однакові люди. Вони не мають наміру на острові смітити, рубати дерева, вибачте, серти під кожним кущем, а то і прямо під ногами, розкидати поліетилен, приманювати диких тварин і дичавіти там неділями, втрачаючи людську подобу.  

Срач і позорище з'являються там, де іде тупий дерибан, де не прибирають і не організовують побут, де збирають вершки і не переймаються про те що буде завтра.

А сьогодні, у більшості скадовчан які таки ризикнули гайнути на Маяки, склалось враження що його захватили окупанти. Прикро. 

 

2 коментарі:

  1. Была последний раз на маяке в 2017 году. Впечатления были замечательные. В этом году решили снова туда отправиться с ночевкой. Предположительно на 2 ночи. По прибытию на остров Джарылгач я была в шоке. Так много людей я там никогда не видела. Плюс нет ни одного мусорного бака, ни туалета, вообще ничего. Пришлось все своё забирать обратно к месту прибытия теплохода. И так случилось, что мы решили побывать на острове одну ночь и вечером на 16:00 поплыть назад в Скадовск. При входе нам сказали, что у нас указано время обратного отправления только завтра и если мы хотим поплыть, то нужно доплатить 100 грн с человека. Я была в шоке, поскольку никогда такого не было. Мы всегда плыли в Скадовск когда захотим. В итоге мы упорно прошли на теплоход. Парень сказал, что там и побеседуем. Мы: «Ок». Естественно, никто ничего и не доплачивал, понятно было, что там какие-то мутки у них. В общем, цены бешеные, людей много, везде срач! В следующий раз поплывем на частном катере в богом забытое место на Джарылгаче и будем наслаждаться отдыхом!

    ВідповістиВидалити

А Антонівці обговорюють кандидатів на посаду старости села.

У селах новоствореної Скадовської територіальної громади проходять зустрічі міського голови  Олександра Яковлєва з кандидатами на посаду ста...