неділю, 16 серпня 2020 р.

У Скадовську ініційовано створення осередку національної скаутської організації України Пласт.

 Скадовська молодіжна організація “Молоді Ініціативні”, на своїй сторінці в фейсбук, оголосили що ініціюють створення, у Скадовську, осередку національної скаутскої организації України Пласт.

«Пласт» — українська скаутська організація, мета якої сприяти всебічному патріотичному самовихованню української молоді на засадах християнської моралі, на свідомих, відповідальних та повновартісних громадян місцевої, національної та світової спільнот, і на провідників українського суспільства.

Дата заснування «Пласту» — осінь 1911 р. Перша пластова присяга відбулася 12 квітня 1912 р., попри те, що насправді пластові гуртки створено незалежно один від одного Іваном Чмолою, Олександром Тисовським та Петром Франком. Згодом оформився Організаційний пластовий комітет у1913 р., який об’єднав розрізнені пластові гуртки в масштабну крайову організацію.

Пластуни відзначилися тим, що брали активну участь у розбудові та захисті своєї держави, були активними учасниками визвольного руху та війн за незалежність УНР та ЗУНР. Сьогодні«Пласт» — найбільша та найстаріша українська скаутська організація, яка діє у багатьох країнах світу та об’єднує пластунів України й української діаспори. Пласт в світі налічує більше 10 000 пластунів.

Нині у Скадовську вже розподілені повноваження:

-Координатором осередку є Андрій Павлюк

- Комунікаційна робота покладена на Артема Костюченка

- Фінансовими питаннями завідуватиме Андрій Кононенко

- Виховною роботою займатиметься о. Михайло (Леспух)


Сторінка Скадовсько осередку Пласту за посиланням Скадовськ Пласт.

Немає коментарів:

Дописати коментар

А Антонівці обговорюють кандидатів на посаду старости села.

У селах новоствореної Скадовської територіальної громади проходять зустрічі міського голови  Олександра Яковлєва з кандидатами на посаду ста...