неділя, 13 листопада 2016 р.

Скадовськ. Світське життя по нашому. Ми започатковуємо традиції

У нас вже майже складається традиція - по вихідних не сидіти вдома, не лускати насіння і не дивитися серіали. Ми самі собі робимо життя цікавим.
Все почалось з "бичка", потім ми ходили за шипшиною і куштували актинідійовий джем, а у суботу зібралися на на майстер клас по декупажу, який люб'язно запропонувала провести пані Ольга Семіз. 
Декупажом ми звичайно не обмежились і майстрували все чого душі заманеться, благо було з чого. А чого  у нас тільки не було... 













Все, що дома здавалося непотрібним та перекладалось з місця на місце тут  опинилось у категоріїї незамінних речей: стрічки, новорічний дощик, намистини, фатин, булавочки, кільця для гардин, шишки, лампочки, паперові серветки і навіть пластикові бутилки.

Спочатку всі іграшки, лампочки, вазочки, шишки...все, що було і що знайшли, пофарбували у білий колір, звичайною акриловою фарбою. У нас була фарба для радіаторв і художня, підійшли обидві.
 Далі за діло  взялися оператори фенних установок. Ми сушили пофарбовані предмети  звичайним феном  без переключення на "іонізацію",
а досушували ось так, підвішуючи на звичайну люстру. 
Ми ще не почали творити, а процес нас захопив, ідеї сипались як сніг. Без попередження синоптиків. 
Пані Ольга не встигала відповідати на питання, шо спочатку фарбується, що клеїться, як зав'язуються бантики та чому спочатку треба приклеїти нитку до іграшки. 
Ціла наука, а ми думали все просто... Поки ми зав'язуємо "на бантик" і не замислюємося як його в'яжемо - все чудово виходить, а от як тільки задумались, пиши пропало, пора іти на майстер клас.
Єдиний у кого на робочому місці був порядок - це пані Ірина, тому пістолет опинився саме в її руках... Силіконовий, не думайте.
Дітям приділили максимум уваги з двох причин. По переше -дітей треба вчити гарному, показувати приклад та розвивати їхній внутрішній світ. По друге - якби ми не звертали уваги на дітей, всі наші речі піддалися б віянням декупажу та інших мистецтв...





Щоб діти не засиджувались на одному місці і не встигли втомитися ми організували дівчатам дефіле https://www.youtube.com/watch?v=5TeENESq9Mk, а чудовий фотохудожник пан Олександр Харчиков провів їм справжнісіньку фотосесію.
Олександр, ще  змайстрував феноколаідер для прискорення... Секрета не видаю, а то ідею вкрадуть іноземні шпигуни. 
Все запрацювало. Ми раділи.
 Процес затягував, заворожував і вихором відносив у дитинство...

 
 

Ще було з чим працювати.
Всі лампочки принесли з собою. По дорозі, у кабінеті чи у будь якому іншому приміщення інвентар не пошкодили, лампочки не викрутили.

 

 
Почали з'являтися перші готові вироби. Софія зробила цікаву пляшку для солодких напоїв у техніці декупажу
А Лев також зробив пляшку з застосування декупажу, але зовсім для інших напоїв.  
                            
Дуже ніжні, витримані у одній кольоровій гамі кульки у Ірини. 
 
 Всі були зосереджені, творчі та натхненні.


 Дружні та веселі.
  Талановиті.



  Красота проглядувалась навіть у напів зроблених іграшках. Сушка.
А готові вироби - справжні витвори мистецтва.
 

Кажуть у малих містах немає світського життя. Не вірте. У нас у Скадовську є. Ми організовуємо фестивалі, спілкуємо та вчимомя, а зараз готуємося до першого Новорічного балу та... у нас ще багато цікавих ідей.

Немає коментарів:

Дописати коментар

А Антонівці обговорюють кандидатів на посаду старости села.

У селах новоствореної Скадовської територіальної громади проходять зустрічі міського голови  Олександра Яковлєва з кандидатами на посаду ста...