пʼятниця, 25 листопада 2016 р.

Скадовськ. Цікаве життя не звалюється з небес, а робиться активними людьми.

Минулими вихідними у приміщенні Скадовської міської ради відбувся дуже цікавий та корисний захід - тренінг по програмі Британської Ради для громадян, які готові діяти!
У Скадовськ з'їхались молоді люди з Н.Каховки, Херсону, Брильовки, Любимівки, Новомиколаївки і звичайно ж скадовчани.

Організатори та керівники тренінгу зразу попередили, що на протязі всіх трьох днів ми бутемо грати в ігри та пити каву. Артем Костюченко та Олександр Харчиков розповіли про себе, з чого починали вони самі і чого досягли. Артем, наприклад, перші свої тренінги організував та провів для ниших депутатів, після чого написав проект та отримав ресурс для подальшого развитку громади і втілення у життя своїх мрій. Олександр, як виявилось, неодноразовий учасник та призер різноманітних конкурсів з картографії, один з кращих картографів України, а ще він знатний фотограф.
Перезнайомились і ми. Як і обіцяли хлопці, виключно в ігровій формі, з мікрофоном- фломастером, через кілька хвилин ми знали один про одного майже все, знали про діда, батька та сусідів. Серед нас виявились: вихователі, психологи, підприємці, бібліотекар, медпрацівник, байкер, представники комунальних установ, чиновники, депутати..., всі активні люди.
З Новомиколаївки приїхала ціла команда активних та енергійних дівчат. Вони чітко знали чого хочуть, навіщо їм гранти, хто і як буде втілювати їх у життя.
Всі визначились зі своїми ідеями, необхідними рисами та навичками, записали їх та розмістили на імпровізованій мішені та стенді розмежувавши та виділивши різнокольоровими стікерами для  візуального сприйняття та оцінки досяжності мети.
Для початку таке завдання виявилось і простим і складним одночасно, тож виконавши його учасники проекту отримали не аби яке задоволення. Це був тільки початок...
Кілька слів про Новомиколаївку. 
Команда приїхала згуртована, націлена на кінцевий результат, здатна мріяти, фантазувати. реально оцінювати свої сили та зацікавленність новомиколаївської громади у втіленні їхнього проекту в життя.
Пані Інна та пані Наталя - працівники сільського дитсадка, завідувач та медпрацівник. Вони дуже хочуть розвивати свій садочок, втілювати нові методи викладання з застосуванням природничих програм, виховувати здорових та впевнених у собі людей. Пані Вікторія - бібліотекар, вона вже має досвід у написанні програм та отриманні грантів. хоче далі працювати у цьому напрямку та розвивати бібліотечний ресурс села завдяки новим можливостям та отриманим знанням. 
Пані Олена дуже активна людина, здатна "гору зрушити з місця", приймала участь у всіх презентаціях та була основним доповідачем з усіх проектів своєї команди.  
Лідер та командний гравець одночасно, швидко визначається з пріоритетами, оцінює ризики та вміє відстояти свою та командну точку зору,
















Дівчата працювали над своїм, дуже цікавим, проектом розвитку сільського парку, з розміщенням у ньому різних зон відпочинку. Проект виглядав цілісним та бездоганним, але нові знання з картографії, застосування методу Уолта Діснея, інших хитрощів оцінки фінансових та ресурсних можливостей мали на команду свій вплив. Новомиколаївці миттєво зорієнтувалися та внесли до проекту зміни, були запропоновані більш дешеві та екологічні матеріали, метал замінили деревом та навіть лозою, зробили акцент на залучення до роботи якомого більшої кількості односельців, батьків дошкільнят, школярів та навіть релігійних конфесій, за рахунок чого зменшили можливість руйнування та нищення парку. Додатково внесли у проект місця для патріотичного та національного виховання дітей та громади ну і не забули про бабусь.



 Майже всі ці дні ми займалися по 7-8 годин, мрії стали досяжнішими, а шляхи втілення їх у життя реальними. Ми дійсно грали, пили каву, ласували піцу, спілкувалися, говорили компліменти та вчилися грати у команді.  Кожен з нас став, на крок, блище до своєї мрії та ми всі мали результат.


Немає коментарів:

Дописати коментар

А Антонівці обговорюють кандидатів на посаду старости села.

У селах новоствореної Скадовської територіальної громади проходять зустрічі міського голови  Олександра Яковлєва з кандидатами на посаду ста...