неділя, 15 жовтня 2017 р.

Скадовськ. Ігри в престоли, чи класичні маніпуляції за продуманим сценарієм?

У Скадовській міській раді розпочався другий, а може й продовжується перший, сезон "Ігор престолів" по-скадовському. Це стало зрозуміло з коментаря міського депутата та одного його мема, а може то навпаки, я не розбиралась, про зміщення міського голови у місті Миколаєві і прийнятті миколаївського проекту постанови за зразок з необхідністю " ... проста поменяйте фамилии))) "

І тоді зразу стає зрозуміло навіщо депутатами постійно зриваються сесії міської ради, затягуються рішення що до шкіл та дитячих садків та врешті решт, з запізненням розглядаються земельні питання. Фінансово-господарський аналіз роботи комунального підприємства то взагалі окреме питання. Авторитетна комісія працювала то дуже добре, але ж так:

- висновки зачитувати не будемо, бо в залі багато людей;

- голосувати не будемо, бо не зачитали висновки роботи комісії (десь так )

- далі взагалі все змішалось як у Лєрмонтова в Бородіно, одні хотіли голосувати, другі не хотіли чи утримались (обгрунтували та виказали свою позицію. Респект.), а треті взагалі випали в осад і розчинились, бо навіть на кнопку, не кажучи про підняття рук, не могли тиснути..., як тепер, зробивши аналіз, можна стверджувати - без команди "когось" чи заздалегіть переданого проекту- ні-ні.

- що до самого "Аналізу" не бачила, а на слух людина сприймає максимум 5 цифр, запам'яталось лише слово -"збитки". Збитки, збитки...плохо, плохо - це все що запам'ятовується. У порівннянні з яким періодом аналіз? Який коефіцієнт ліквідності підприємства ? Мені цікаво, бо кажуть багато техніки різної придбали. Чому рентабельність не закладено у розрахунки? Її ж, як відсоток можливо контролювати та у подальшому використовувати на розвиток. Чому не сказати залу, людям, серед яких мало бухгалтерів-економістів, що "збитки" у даному випадку, то є "недоотриманий прибуток" який склався за рахунок...

Це все що? Маніпуляції чи високоінтелектуальні ігри недосяжні простому розуму?
Чи чергове застосування класичних методів впливу на громаду, перевірених, відкатаних та раніше вже застосованих, хоч би в тому ж Миколаєві?

Аналізуємо...
1. Відволікання уваги від вирішення важливих питань громади, різними політичними та економічними "елітами" шляхом заповнення інформаційного простору однією проблемою.

2. Зробити проблему та запропонувати її рішення. Тобто ланцюг -"Проблема-Реакція-Рішення"

3. Послідовність.

4. Стратегія відволікання

5. Сюсюкання з народом, звертання до людей або як до ображених дітей, або самим виступати у ролі ображених, недопонятих.

6. Застосування емоційного аспекту- це взагалі класика жанру і застосовується вона для блокування раціонального аналізу ситуації.

7. Постійно говорити людям: "Ви не розумієте...", послідовно привчати їх до цієї думки.

8. А топім казати:"Воно вам треба? Ви ж не розбираєтесь..."

9. Зробити так, щоб люди вважали себе винними і сумнівались у своїх рішеннях.

10. Ну і знати про опонентів, людей більше ніж вони самі про себе знають, використовуючи доступ до інформації, вплив на інститути контролю чи навіть ту ж трибуну.

"Ігри престолів" тривають. Маніпуляції то чи ні скоро дізнаємося...

Бо я так розумію, що драконів ще не випускали... сесія яка? Тобто сезон...
У вівторок знову сесія, чи сезон, уже заплуталась.

Немає коментарів:

Дописати коментар

А Антонівці обговорюють кандидатів на посаду старости села.

У селах новоствореної Скадовської територіальної громади проходять зустрічі міського голови  Олександра Яковлєва з кандидатами на посаду ста...