вівторок, 28 лютого 2017 р.

Скадовськ. Секрети піци Кальцоне від піцерії "Citadella" (Цитадель).

Піца у Скадовську, це вже не екзотика, її можна скуштувати і на набережній, і у центрі, а ліпше за все - у піцерії "Citadella" (Цитадель).
Більшість людей, коли чує слово "піца", уявляє собі тоненьку піцу, круглу як сонце, з сиром та помідорами, з грибами або куркою, а от Кальцоне за формою, не сонце, а місяць!

Як і повинно було б статися, з будь якою модною штучкою, Кальцоне вигадали у Мілані коли традиційна піца вже завоювала прихильність італійців і інтерес до неї почав спадати. Ось саме тоді один меткий італієць сидячі на порозі власної пекарні спостерігав як сонце змінює місяць та й вигадав нову піцу - просто замінивши сонце на місяць, а так як місяць дуже схожий на пиріжок то чому б і ні. Новій піці бути, вирішив італієць.

На сьогодні, Кальцоне сама популярна та смачна піца Італіїї яка поміж італійців називається "прихована пристрасть" 

Краще однієї Кальцоне може бути лише дві, вирішили кухарі з піцерії "Citadella" (Цитадель) та об'єднали їх в одну велику...кальцону.

                              Велика піца Кальцоне від піцерії Цитадель, м.Скадовськ.
Так чому ж "прихована пристрасть"? Та тому що під час приготування все саме смачне приховане в серединці: м'ясо, соус та сири. Начинка в Кальцоне соковитіша та ароматніша ніж у будь якої відкритої піци, а от рецепт тіста - найпростіший: мука, вода, сіль та дріжді. У всіх піцеріях "Citadella" (Цитадель) є один секрет, тісто роблять на родзинковій заквасці. Смакота.


                            піца Кальцоне від піцерії Цитадель, м.Скадовськ.
Як стверджують італійці, справжня Кальцоне традиційно готуєтся у дров'яній печі, і така у Скадовську є. Влітку, біля кафе "Перекресток", працює саме така дров'яна піч.


                               Влітку, біля кафе "Перекресток", працює дров'яна піч.
А у пгт.Лазурне, на ринку, ось така.
                                
Не забудьте додати в соус базилік та орегано.



Смачного.



Немає коментарів:

Дописати коментар

А Антонівці обговорюють кандидатів на посаду старости села.

У селах новоствореної Скадовської територіальної громади проходять зустрічі міського голови  Олександра Яковлєва з кандидатами на посаду ста...