неділя, 26 лютого 2017 р.

Скадовськ. Про пітчинг з фасилітаторами, або як знайти собі проблему та що з нею робити.

Кілька днів тому у Скадовську відбувся пітчинг соціальних проектів Active Citizens Ukraine. Проекти які були відібрані достойним жюрі отримають фінансову підтримку Скадовської міської ради, Британської Ради в Україні та Херсонського обласного благодійного фонду "Об'єднання" - це, якщо сказати двома офіційними словами, а тепер по порядку.

Як знайти проблему.
На початку лютого у "Скадовскому Фріланc Інкубаторі" зайшла мова про проекти соціальної спрямованості які можливо було б реалізувати у Скадовську отримавши підтримку вищенаведених організацій. Якщо у вас немає проблеми я розкажу як спочатку знайти її, а потім її ж і вирішувати

Іду по вул.Олександрівській у напрямку моря, дивлюсь навколо, шукаю проблему і розумію як у нас гарно, все чисто та прибрано, доріжки, дороги, дерева... - красота. Сама б відпочивала у Скадовську, якби тут не жила. Бачу тополі, розумію що проблема є, але треба копати (фізично) і тут у мене виникає логічно-анекдотичне питання: "Хочу ли я?"- розумію що ні і готова подарувати цю ідею всім бажаючим.

вул.Олександрівська
Іду далі і бачу ділянку, на проти "Парку розваг", де починає рости казковий ліс який через пару років може перетворитися у непролазні хащі з "Сплячої красуні". Перше логічно-анекдотичне питання не постає, а зразу виникає друге: "Могу ли я". Порадились з чоловіком, подумали і вирішили, "Магнолиям тут цвесть". Ну незовсім магнолія, а самшиту і що копать таки прийдеться . Так з'явилась ідея "Зеленого лабіринту". Проблема є!

Про фасилітаторів.

Перший тренінг по програмі Британської Ради ми з колегами відтренувалися ще у листопаді, переходимо до наступного. Тут починається саме цікаве.

Британська Рада гроші на будь-що не дає, тому до Скадовська з чотириденним візитом завітала команда фасилітаторів Британської Ради.

Серед фасилітаторів наш "Повітряний змій" - Володимир Ємельянов (Проект "Яскраве Небо")
До речі, фасилітатори це люди які займаються організацією та веденням групових видів роботи для підвищення їх ефективності. Дуже схоже на диригентів.
Антон.Захар. Євген. Аліна. (Фасилітатори)
Як би сказав Мюллер з "17 миттєвостей весни" про команду, :

Юрій.
Юрій - м.Херсон. Істинний патріот. У справі з 2010р. Виважений. Крутий. "Связей, порочащих его, не имел".
Євген - Ялта-Київ. Істинний патріот. У справі з 2013р. Активний. Артист. Крутий. "Связей, порочащих его, не имел".
Аліна - м.Суми. Істинний патріот. У справі з 2006р. Гарна. Усміхнена. Розуміється на каві, чаї та какао. Крута. "Связей, порочащих его, не имел".
Аліна.
Антон - Горлівка-Вінниця. Істинний патріот. У справі з 2015р. Молодий. Відкритий. Крутий. "Связей, порочащих его, не имел".
Захар - м. Луцьк. Істинний патріот. У справі з 2011р. Крутий-крутий. "Ну то таке". "Связей, порочащих его, не имел".

Ольга Вологжаніна (Проект"Англійський клуб". Євген. Захар.
Найпопулярніші пректи які розглядає та підтримує Британська Рада це дитячі майданчики, їх недостає кругом і громади в них дуже потребують. Найцікавішим проектами який довелося розглядати Юрію був проект з села Музиківка, де громада встановила вуличне освітлення та підключила його з власних будинків. А Захару запам'ятався проект екологічно-спортивного кінотеатру. Чоловік приєднав до велосипеда генератор, акумулятор, проектор... і отримав кінотеатр Їдеш на веліку, крутиш педалі, дихаєш свіжим повітрям - кіно іде. Стоїш куриш -кіна нема.
Не знаю як ми їм, а нам фасилітатори дуже сподобались.

Про пітчинг.
  І ось на протязі трьох днів, з 10 до 17 години ми працюємо-навчаємося,
Шкільна ліга КВН Коваленко Василь (Шкільна ліга КВН)
мозок кипить, розуміємо що вже нічого не розуміємо і копать це вам не просто копать, а ціла складова у вирішенні проблеми яку ми собі поставили, рішення якої криється у залученні цільової аудиторії, встановленні мети та результату який хочемо отримати за певний бюджет. Ви зрозуміли куди ми попали. Класичний будинок який побудував Джек або "Що,Де,Коли та за які Гроші". І якщо у перший день на нас страшно було дивитись, а тим паче нас слухати, то на захисті проектів ми були зовсім іншими людьми.

Паламарчук Ірина та Дунаєва Марія (Фестиваль фарб Холі )
Пітчинг це круто, а фасилітатори це сильно круто!

А судді хто...
Придумувати ідеї та розробляти проекти - цікаво, вчитись - корисно, а десь же треба брати гроші на їхнє втілення. Ідемо до Британської та Скадовської Ради, будемо захищати проекти.
Учасники: Олександр Альянов, Андрій Павлюк, Сніжана Оробей.
Фасилітатори все розказали, як треба виглядати, скільки хвилин виступати, з чого починати та чим закінчувати. Склали виступи та спробували виступати. Нда....., як я виступала...бе-ме, від листка не відірватися, голос тремтить, поки дочитала до кінця забула з чого починала.
Щоб було зрозуміло, що на пітчингу ми не гуляли. Робота над "Зеленим лабіринтом"
Ну то таке.
А завтра ж буде жюрі, суворе та неупереджене, представники Британської Ради, мер та депутати. Все так і було, але ж ми розуміємо хто "...наши строгие ценители и судьи!", це саме ті хто сидить там, подалі - представники громади, експерти з соціальних проектів, коментатори соціальних мереж.

Світлана Мельниченко (проект "Дитяча казка")
Так, виступаємо як вчили, чітко, аргументовано, впевненно.
Ольга Вологжаніна
Відповідаємо на питання, демонструємо слайди та роздаємо кошториси. Все цивільно, у всіх все класно вийшло.


Лев Консманов з родиною (Проект Дитячий майданчик)
Слово за жюрі. Проекти оцінювались за різними показниками шляхом виставляння балів, потім бали додавали та підраховували, визначали переможців. Поки жюрі рахувало ми чекали.

От тобі і Ради.
Все, бали пораховані, мер бере слово і всіх вражає! Ради вирішили профінансувати всі проекти бо всі вони гарні та потрібні місту! Крапа. Результати тут.

P.S.
Не знаю хто як реагував на підримку свого проекту, а ми ось так.


Примірка на місцевості. 



Немає коментарів:

Дописати коментар

А Антонівці обговорюють кандидатів на посаду старости села.

У селах новоствореної Скадовської територіальної громади проходять зустрічі міського голови  Олександра Яковлєва з кандидатами на посаду ста...