субота, 18 лютого 2017 р.

Скадовськ. Музично-історична сторінка. Гурт "Легіні".

Вокально-інструментальна історія скадовщини. як не дивно, була започаткована студентами-гідротехніками Скадовського сільськогоподарського технікуму аж у 1970 році.
Група "Легіні"1970 рік. Скадовськ.
Хлопці кілька разів змінювали назву поки не зупинились на - "Легіні".
Скадовськ, це Україна! І скадовчани це знал завжди.
До "Легінів" у Херсонській області музичних колективів такого формату ще не було, хлопці були мега популярні у місті та сусідніх селах, їх запрошували і у Каланчак, Хорли, Виноградове.
Концерти тривали по півтори години, як у справжніх зірок, тільки про фонограму тоді й мови нейшло, співали від душі і наживо. А які були пісні... тільки хіти,"Плачет девушка в автомате", " И хлеба горбушку и ту пополам....тебе половина и мне половина"...
"Легіні" зробили себе самі, на буряках заробили гроші - купили музичні інструменти, заробили на дискотеках - замовили та пошили шикарні костюми (у будинку побуту). Які то були костюми - прямо як з гардеробу Онєгіна, справжнього лондонського денді. Білосніжні сорочки з жабо - мрія мушкетера, блискучі жилети з вигадливим візерунком - шик від місцевих кутюрье, а брошки під комірцями - невмовна розкіш та предмет заздрощів всіх дівчат.

Ідея створення гурту належала Анатолію Керекелиці, він і був її керівником та й перші репетиції проходили у нього вдома - гучно, весело та по дорослому відповідально. Потім гурт перебазувався до технікуму де й існував поки хлопці там навчалися, доречі музичні інструменти після закінчення навчального закладу вони подарували рідному технікуму.

Колектив, по справжньому був зірковим.
Іоніка - Микола Погребняк, гітари - Анатолій Керекелиця, Анатолій Погребняк та Павло Шевченко.

Наші завжди найкращі!

Немає коментарів:

Дописати коментар

А Антонівці обговорюють кандидатів на посаду старости села.

У селах новоствореної Скадовської територіальної громади проходять зустрічі міського голови  Олександра Яковлєва з кандидатами на посаду ста...