четвер, 29 вересня 2016 р.

Скадовськ. День бичка і свято бичків. 1 серія.

"День радіо","Ден виборів", "День сурка"... і наш "День бичка".

День другий. Про бички.
Насиченими видались минулі вихідні. Кінні змагання, святкове дійство на головній площі та фестиваль "Смаженого бичка"- це ті заходи на які я встигла подивитись та у яких навіть прийняти участь.

День видався прекрасний, сонячний і теплий. Ми зібрались на фестиваль - дивитись, вболівати та насолоджуватись конкурсною програмою. Сонечко пригрівало, солому підвезли, столи встановили точнісінько такі як на Октоберфесті, журналісти та фотографи снували у пошуках вигідних ракурсів та оригіналних персонажів.
Казан привів мера, каже:"Буду варити юшку, неси і крапка."

а бак для сміття, такий жовтенький, гарненький, сказав Сашкові:"Іди вари юшку, досить обійматися".
Гарні баки - культурні та високоморальні.

Процес підготовки та розкачки плавно завершився.
Команди повиставляли столи, розвели вогонь і почали готувати різні страви, жюрі зайняло свої місця, а ми з дівчатими свої, на соломі, біля моря...романтика. І тільки ми розслабились, роздивились хто, де і що, аж раптом бачу - одна команда потребує допомоги, а ми ж скадовчанки! І от ми уже "в строю". Вогонь розвели, рибу чистимо, жаримо, прикрашаємо, роздаємо, насолоджуємося процесом... і не забуваємо гарно виглядати.

Ми готували рибу за рецептом шеф-кухаря ресторану "Citadella", члену жюрі - Олени Славінської - "Бички-табака з апельсиновим фламбе на овочевій подушці"
А от Олег Петрович (інший член жюрі) казав, що Олена нам підказує та допомагає. А ми ж не для себе, ми  ж для людей! Щоб смачно вийшло! А так і вийшло!
Я бачила хто сидів на великому стулі та їв великою ложкою нашу смачнющу рибку.
 ... Їли всі.

Всіх накормили, всіх задовольнили, а тут сусіди - "Рибачка Соня", підкинули ще риби, і давай все з початку, а ми й не проти.

Сусіди були веселі, дружні і надійні.

Хто не жарив і не варив - спостерігали за сценою.
Концерт вийшов душевний, приємний, домашній. Дівчата у білих костюмах співали - супер, гість з Хорлів - на висоті. Скадовчани теж приєдналсь до виступів: співали, розказували гуморески та читали власні вірші. Гості з Миколаєва не підкачали, пісні були саме такі, яких душа просила, а танці на піску  взагалі вийшли в кращих традиціях Голівуду.

Поприбирали, помили посуд, а пан Анатолій приніс ще пів мішка картоплі. Смажили, їли, веселились, запивали глінтвейном. Гуляли до вечора.

Сонце почало сідати, ми збирались розходитись.
Збирались, збирались і потрапили в "Перекресток". Пили чай з яблучною піцею. Знову все було супер.
Все. Все як положено.

День вдався! Так вирішила вся наша команда - Оля, Тетяна, Ірина, Артем і я.

Бичків та ухи хватило на всіх. Вражень навіть на сусідів.

Кінець 1 серії.

Немає коментарів:

Дописати коментар

А Антонівці обговорюють кандидатів на посаду старости села.

У селах новоствореної Скадовської територіальної громади проходять зустрічі міського голови  Олександра Яковлєва з кандидатами на посаду ста...