неділя, 21 серпня 2016 р.

Скадовськ. Два в одному. Про курей.

Фестивалі, конкурси, концерти... все приємне, а от виставки яка відбулася у Скадовську на стадіоні колишнього інтернату, ще й корисна.
Стадіон на один день перетворився у справжнє пташине подвірья. Голуби,
кури,
гуси,
качки, кролики
і навіть тхір.
Все по порядку.
Що треба скадовчанину, щоб потрапити на ярмарок у суботу вранці? Це: кум, свято, на яке не можна працювати, і звичайна цікавість. Василь Дмитрович приїхав з кумом, Валєра Миколайович  заїхав просто так, а я купилась на розповідь колоритного фермера-птахівника з яким разом купувала отруту від гусені. Дядько так запально розповідав про птицю, так у нього горіли очі, що не подивитись самій просто не хватило совісті.
З'їхалось багато учасників із різних куточків Херсонської області: Берислава, Каховки, Генічеська, Кисилівки, Новоолексіївки...Практично всі знайомі між собою. Голубятники, кролиководи, птахівники. Хто не знайомий, до закінчення ярмарку перезнайомились з колегами та обмінялись телефонами-адресами, для ділових стосунків, бізнесу та партнерства у роботі по збереженню та розвитку порід. Все це, чесно, підслухано мною на біговій доріжці стадіону.

Як театр починається з вішалки, так всі ділові стосунки, гарний настій і настрой починаються з пива і шашлику які заманливо лились і пахли на самому вході до стадіону. Це єдине місце яке я пройшла швидко, бо з ранку шашлик не їм і пиво не п'ю.
А далі як у пісні:
...Клетки клетки клетки
Вы словно шоколадные конфетки
Я шагаю очень осторожно
И пытаюсь мир весь увидать...
Кури - це вам не коти. Ділові, активні, балакучі, кокетки та модниці. Не лежать без діла, метушаться, чепуряться, то виглядують, то заглядують. Чули як балакають? Ко-ко-кого, ку-ку-куда... Тільки  курка може скласти конкуренцію англійській королеві в умінні носити шляпи.
Пера, чубчики, хохолки, тендітні оголені шийки, лапи з когтими, як каблуки у лабутенів чи в пуху як канадські уггі. А французські курки (Морани) несуть вже фарбовані яйця! Все продумано.
Півні. Я думаю, що коли Пушкін писав
"...Вот мой Онегин на свободе;
Острижен по последней моде,
Как dandy лондонский одет -
И наконец увидел свет.
Он по-французски совершенно
Мог изъясняться и писал;
Легко мазурку танцевал
И кланялся непринужденно;
Чего ж вам больше? Свет решил,
Что он умен и очень мил."

Він просто дивився у вікно на гуляючого по подвір'ю півня. А зараз же породи і уявіть які тут півні. Що казать.
Голуби, в ни просто не можливо не закохатись.




Ніжні говоруни. Оченята мов намистинки, граціозні красунчики, і кучеряві, і гладенькі, а хвости справжні витвори мистецтва.






Один чоловік купуючи голубів розказував, що він розводе їх(голубів), а потім роздає пацанам. Він мабудь сам, в душі, хлопчисько.








Було всього багато, цікавого і повчального.









Я все подивилась, з усіма побалакала, чоловіку подзвонила - розповіла. Він подумав і каже:"Саня тільки не кролики. Купи дві курки" Купила - 7, трьох (орпингтонів) подарю брату на День народження, чотирьох - собі (що таке 2?)

Єдине, що заважало - це спека.
А може треба було випить пива?

Немає коментарів:

Дописати коментар

А Антонівці обговорюють кандидатів на посаду старости села.

У селах новоствореної Скадовської територіальної громади проходять зустрічі міського голови  Олександра Яковлєва з кандидатами на посаду ста...