Як давно ви їли справжнє м'ясо? Да, да, м'ясо яке пахне на пательні так, що аж паморчиться у голові, зразу робиться смаженим і хрустким, а коли підсолити солькою...Ну, корочше кажучи, не те м'ясо яке коли смажиться, біліє, булькає, сохне й дохне, а те яке коли смажиться пахне на всю вулицю і зводить з розуму всіх сусідів. Справжнє м'ясо.
Скадовськ, літо, відпочинок - це саме той час і те місце де треба поласувати соковитим м'ясом з магазину "М'ясна лавка", що на "Багетах".
Цей магазин існує вже майже 20 років і єдиний у Скадовську м'ясний магази де за вашим замовленням приготують шашлик, ковбаски, печеню, або ще якісь м'ясні делікатеси.
Кров'янка, м'ясна, сальтисон... сало. Готові вироби та напівфабикати найвищої якості.
На прилавку свинина, яловичина, баранина, є домаші кури та яйце. Є все і ....прохолдно.
Навіть є дрова та колода. Чекаєте поки вам приготують замовлення? Візміть каву, або поспостерігайте за рибкою яка живе у акваріумі.
Чим ще відрізняється цей магазин від інших, а тим що тут люди знають самого м'ясника - пана Сергія, довіряють йому і його рецептам. Все як у книжках, все як було у минулі часи і все як має бути завжди. Антрекот, лангет, ростбиф, ескалоп...
Так склалось, що ми загубили культуру м'ясної кулінарії і більшість з нас знають тільки відбивні, котлети та пальчики, ну нехай ще битки чи гуляш, зараз вивчили стейки, медальони та фрікасе. Приходимо в магазин і кажемо, дайте свинини чи яловичини, або просто "ось це". Взяли і пішли. У магазині пана Сергія все не зовсім так, скажіть йому для чого вам треба м'ясо, що хочете з нього приготувати і ви отримаєте сам те за чим прийшли.
Я, коли приходжу в магазин, зразу кажу:"Мені на плов", або "Мені для холодцю" чи взагалі "Чогось хочу типа борщу, але не борщу й не супу" і тоді я маю і м'ясо, і новий цікавий рецепт.
Тепер я готую дома польський суп з яловичиною - супер страва, варю сало в цибулинні - класика жанру, солю сало те що треба солити, а не те що "вроді гарне".
Які спеції треба використовувати з свининою, які з яловичиною, як зробити тушонку студенту чи запекти цілу свинячу ногу на банкет...
Всі документи, сертифікати, свідоцтва є, я подивилась. Дізналась новий рецепт з родзинок, моркви і петрушки та купила яловичини на плов.
А найцінніше, що я отримала у "М'ясній лавці" пана Сергія це приємне спілкування. Про якісний товар навіть не кажу.
Успіх любої справи, це любов до роботи яку робиш, закоханість у неї і її відчуття. Пан Сергій розуміється на м'ясі, любить з нього готувати та сам полюбляє м'ясні страви.
Кожен справжній м'ясник має свої рецепти і секрети.
От скадовському М'ясникові до смаку шашлик з свиної каретки, а секрет - правильна черговість закладки спецій у м'ясо. Вроді все просто, але не у всіх виходить так смачно.
До речі, Дядечко Сем, американський чоловік з козлячою борідкою, в цілиндрі, смокінгу та смугастих штанях теж був м'ясником, точніше не він, а його прообраз - Семуель Уілсон, який під час американо-британської війни 1812 року поставляв армії м'ясо в діжках підписуючи їх "U.S.", тобто United States, а вояки розшифрували підпис як "Uncle Sam" — Дядечко Сем.
Готуйте правильно - з задоволенням та насолодою. Смакуйте. Відпочивайте.
До речі, Дядечко Сем, американський чоловік з козлячою борідкою, в цілиндрі, смокінгу та смугастих штанях теж був м'ясником, точніше не він, а його прообраз - Семуель Уілсон, який під час американо-британської війни 1812 року поставляв армії м'ясо в діжках підписуючи їх "U.S.", тобто United States, а вояки розшифрували підпис як "Uncle Sam" — Дядечко Сем.
Готуйте правильно - з задоволенням та насолодою. Смакуйте. Відпочивайте.
Немає коментарів:
Дописати коментар